Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Σωκράτης Κοτσορές ,καραγκιοζοπαίκτης

Ο Σωκράτης Κοτσορές είναι ένας από του νεότερους καραγκιοζοπαίκτες.
Γεννήθηκε το 1985 στον Πειραιά.
Η πρώτη του γνωριμία με το θέατρο σκιών έγινε σε ηλικία 5 ετών στα Βοτσαλάκια σε κάποια παράσταση του Βάγγου στον Πειραιά, ενώ πρώτη φορά μπήκε πίσω από τη σκηνή του μεγάλου καραγκιοζοπαίκτη
Θανάση Σπυρόπουλου.
Έχει γνωρίσει τους μεγάλους καραγκιοζοπαίκτες Ευγένιο Σπαθάρη, Μάνθο Αθηναίο, Δημήτρη Ασπιώτη και άλλους.
Την πρώτη του παράσταση την έδωσε σε ηλικία 14 ετών στο γυμνάσιο που φοιτούσε με το έργο «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι».
Κάθε χρόνο συμμετέχει σε εκδηλώσεις συλλόγων, δήμων, σχολείων κ.α. παρουσιάζοντας κλασικές παραστάσεις θεάτρου σκιών, ενώ τον Ιούνιο του 2005 συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία στο 9ο φεστιβάλ θεάτρου σκιών στο θεατράκι Λόφου Στρέφη.
Τον Σεπτέμβρη του 2006 συμμετέχει στους 3ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στην Πάτρα, όπου και κερδίζει το βραβείο καλύτερης παράστασης.
Τον Ιούνιο του 2007 συμμετέχει και πάλι στο 11ο φεστιβάλ θεάτρου σκιών στο θεατράκι Λόφου Στρέφη.
Τον Ιούνιο του 2008 συμμετέχει στη θεατρική παράσταση του Γιάννη Σολδάτου «Όταν ο Σκαρίμπας κήρυξε τον πόλεμο κατά της Χαλκίδας», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη.
Το Σεπτέμβρη του 2008 συμμετέχει και πάλι στους 4ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στην Πάτρα, όπου και κερδίζει και πάλι το βραβείο καλύτερης παράστασης.


Σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξε για τη διαμόρφωση στο παίξιμο του η σύντομη αλλά ουσιώδης μαθητεία του στον μεγάλο Πατρινό Καραγκιοζοπαίκτη Γιάνναρο.
Ενώ, τα τελευταία χρόνια έχει βοηθηθεί αρκετά και από τον καραγκιοζοπαίκτη Μίμη Μάνο, γιο του μεγάλου καραγκιοζοπαίκτη Κώστα Μάνου
Τέλος είναι μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών και η δουλειά του έχει προβληθεί από τα Μ.Μ.Ε. και η καταλυτική του παρουσία στην διαμάχη για το θέμα της Ελληνικότητας του Καραγκιόζη.
Στα λαϊκά λαχεία εκδόσεως 2011 συμμετέχει με μια φιγούρα του ,από αυτές που  ο ίδιος σχεδιάζει και ζωγραφίζει.
Έχει μια μεγάλη συλλογή από φιγούρες παλιών καλλιτεχνών και είναι πολύ περήφανος γιαυτό.
Παίζει και τραγουδά ρεμπέτικα και του αρέσει η έρευνα στα θέματα του θεάτρου σκιών .
Όνειρο του η δημιουργία μιας δικής του μόνιμης σκηνής και η επαναφορά του Καραγκιόζη στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου μας.
Για παραστάσεις και παραγγελίες χειροποίητων φιγούρων καλέστε το Σωκράτη στο  698 2929040 ή στο e-mail: sokratiskapa@hotmail.com ,επίσης θα τον βρείτε και στο facebook.

Κοινοποιήστε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου