Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Στράτος Πασχαλίδης ,καραγκιοζοπαίκτης

Ο Στράτος Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986.
Από μικρός  βλέποντας καραγκιόζη στην τηλεόραση άρχισε να αναζητά φιγούρες και στα έξι του  ένας οικογενειακός φίλος του έφερε το πρώτο του σετ με φιγούρες που τότε κυκλοφορούσε, ήταν φιγούρες του Μόλλα! Ε αυτό ήταν η αρχή!
Ακολούθησαν οι εκδόσεις με τον καραγκιόζη του Σπαθάρη που του έφερε ο  παππούς του  για δώρο και η αγάπη του για την τέχνη του θεάτρου σκιών άρχισε να φουντώνει. 
Σαν μαθητής της  Ε' δημοτικού παρακολούθησε στο πνευματικό κέντρο του δήμου Βυρωνα μια παράσταση του Πάνου Καπετανίδη ο όποιος κάθε Σάββατο έκανε και μαθήματα γνωριμίας με το θέατρο σκιών στο δημοτικό του σχολειό και ο Στρατός ήταν πάντα παρών και  ασχολήθηκε  με την κατασκευή φιγούρας καθώς και με την υποκριτική και το στήσιμο παραστάσεων.
Στο τέλος εκείνης της σχολικής χρονιάς  η ομάδα των παιδιών αυτών έκανε μια μικρή παρουσίαση των δυνατοτήτων της και ο μικρός Στράτος έδειξε το ταλέντο του.
Στην τελευταία τάξη του Δημοτικού  η ομάδα έδωσε κανονική παράσταση  στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς με μεγάλη επιτυχία παίζοντας  «Τα αινίγματα της Βεζυροπούλας».
Το μικρόβιο που λέγετε Καραγκιόζης είχε μπει για καλά στο αίμα του  και όπως ο ίδιος τονίζει είναι πολύ ευχαριστημένος γιαυτό.
Ο Στράτος από τότε παίζει στα παιδικά πάρτυ για τους φίλους του καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις της γειτονίας του στο Βύρωνα όπου είναι αναγνωρίσιμος και πολύ αγαπητός.
Στην διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας έδωσε δεκάδες παραστάσεις για τους συναδέλφους του και συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις των στρατοπέδων που υπηρέτησε.
Παραστάσεις που του αρέσουν ιδιαίτερα είναι  Ο Καραγκιόζης γιατρός με το ζόρι, το ναυάγιο του Μπάρμπα Γιώργου, Το μαγεμένο δέντρο και τα Μπαγλαίμ Κουκιά αλλά ξέρει ακόμα παλιές κλασσικές ιστορίες του θεάτρου σκιών.
Ο Στράτος είναι από τους λίγους ,για να μην πω ο μοναδικός καραγκιοζοπαίχτης που γνωρίζω και  δεν στηρίζει το βιογραφικό του σε θητεία δίπλα σε παλιούς ,είναι υπερήφανος που κατάφερε τόσα πολλά μόνος του και συνέχεια προσπαθεί να βελτιωθεί.
Η ζωγραφική του στις φιγούρες είναι εντυπωσιακή καθώς και οι σκαλιστές του φιγούρες ωραιότατες.
Αγαπά και σέβεται αυτό που κάνει και αυτό είναι η επιτυχία του .
Διαθέτει πλέον επαγγελματική σκηνή ,μικροφωνική και μεγάλη γκάμα φιγούρων και παίζει σχεδόν όλα τα γνωστά έργα του μεγάλου φίλου του Καραγκιόζη.
Συνθημά του  ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΙΟΖΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 
Για όποιον ενδιαφέρετε κατασκευάζει  φιγούρες και σκηνικά με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό σε αυτό που κάνει ,αναλαμβάνει δε και παραστάσεις σε παιδικά πάρτυ και εκδηλώσεις  σε προσιτές τιμές.
Θα τον βρείτε στο  6987281730  και στο e-mail :  Tasmania1986@yahoo.gr




Κοινοποιήστε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου